Igazolvány a biztosítási jogviszonyról és az egészségbiztosítási ellátásokról

Van akinek egy van belőle, van aki már az ötödiket „fogyasztja”és olyan is van aki azt sem tudja melyik fiókjában rejtőzik. Hogy mi ez? Nos ez nem más, mint az a bizonyos „rózsaszín kiskönyv”. Talán eddig nem volt a munkavállalók szemében túl nagy jelentősége, de egy 2013-as törvénymódosítás következtében megnőtt a fontossága. Ez a kis könyv tulajdonképpen végigkíséri az életünket, szerepelnek benne a biztosítással járó jogviszonyaink, a különböző jogcímeken kapott ellátásaink, illetve azok az időszakok is kiolvashatóak belőle, amikor nem rendelkeztünk semmilyen biztosítással. Nyugdíjunk megállapítása szempontjából is nagyon fontos.

 

Hivatalos neve „Igazolvány a biztosítási jogviszonyról és az egészségbiztosítási ellátásokról”.

 

A TB kiskönyv vándorlása

Amikor új jogviszonyt létesítünk, akkor a kiskönyvet át kell adnunk új munkáltatónknak. Ha nincs kiskönyvünk, akkor a munkáltató köteles azt kiállítani. Előbb azonban írásban fel kell kérnie az új munkavállalót, hogy előző munkáltatójától szerezze be. Amennyiben ez nem sikerül, akkor nyilatkozatot kell tennünk a munkáltató részére, hogy nem adtuk át részére a kiskönyvet. A munkaviszony megszűnésével pedig a munkáltató bejegyzi a jogviszony megszűnését és visszaadja a távozó munkavállalónak.

Ez a dokumentum eddig is kötelező volt, de sok szerepe nem volt az ellátások számításánál, ezért tulajdonképpen nem volt következménye annak, ha valaki elvesztette. Az ellátások összegének számítása korábban a kiadott jövedelemigazolások alapján történt.

2013 júliusában azonban módosultak a jövedelemigazolás kiadásának szabályai. A foglalkoztató a jövedelemigazolást a jogviszony megszűnése esetén csak annak a foglalkoztatottnak köteles kiadni, aki azt írásban kéri. Az írásbeli kérelem átvételéről a foglalkoztatónak igazolást kell kiadnia, majd el kell készítenie és ki kell adnia az igazolást. A kiskönyvbe be kell jegyezni az igazolás kiadását, ha a dolgozó kérte, és azt is, ha nem.

 

A TB kiskönyv nagyobb szerepe

Ha a kiskönyv betelik, újat kell nyitni és hozzá kell csatolni a régihez. Akinek két munkahelye van, mindkettőt be kell jegyezni, de az igazolványt az a munkáltató őrzi, ahol a főállás van, vagy ahol korábban kötötte a munkavállaló a szerződést (pl. két 4 órás munkaviszonyban).

Láthatjuk tehát, hogy a jövedelemigazolások szerepét a tb kiskönyv vette át. Fontos tudni, hogy a pénzbeli ellátások iránti igény elbírálásakor a biztosítási időt az igazolványba bejegyzett adatok alapján veszik figyelembe a hatóságok.

 

A nyugdíjnál is van szerepe

Az igazolvány nem csak a pénzbeli ellátások kapcsán fontos dokumentum a biztosítási jogviszonyok igazolására. Nyugdíjigénylés esetében a szolgálati idő összeszámításánál is figyelembe veszi a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság a biztosítási jogviszonyok igazolására, tisztázására.

Megosztás