Munkavédelmi képviselő választás a gyakorlatban

Bizonyára már minden kisebb vállalkozás tisztában van azzal, hogy egy tavaly júliusi törvénymódosításból eredően jóval több munkahelyen kötelező a munkavédelmi képviselő választás.

Mi az a munkavédelmi képviselő?

“A munkavédelmi képviselő – olyan, a munkavállalók által választott személy, aki a munkáltatóval való együttműködés során képviseli az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzéssel összefüggő munkavállalói jogokat és érdekeket.”

A munkavédelemről szóló törvény úgy módosult, hogy már a 20 főt foglalkoztató munkáltatóknál is kötelező ezt megtenni. A határ korábban 50 fő volt, most azonban már 20. A felkészülési idő fél év volt, a határidő január 8-án lejárt. A gyakorlatban azonban nagyon sok kérdés merült fel ezzel kapcsolatban.

Sok kisebb munkáltatónál előfordult, hogy a törvényben foglalt kötelezettségének eleget tett, tájékoztatta a munkavállalókat a választás szabályairól, de a munkavállalók nem hozták létre a választási bizottságot, vagy a nem volt eredményes a választás. Ilyen esetben a munkáltató a folyamatokról készült dokumentumokat, jegyzőkönyveket megőrzi. Egy esetleges ellenőrzéskor ezekkel az iratokkal igazolni tudja, hogy a törvényben előírt kötelezettségét teljesítette, így bírságra sem kell számítania.

A másik lényeges bizonytalanság a telephellyel rendelkező foglalkoztatóknál volt. Az a kérdés merült fel náluk, hogy kell e telephelyenként munkavédelmi képviselőt választaniuk. A törvény szerint az önálló telephelyen nem kötelező a munkavédelmi képviselő megválasztása, de ha a munkavállalók ehhez ragaszkodnak, akkor kizárólag abban az esetben van erre lehetőség, ha az adott telephelyen a munkahelyi vezető részben vagy egészben rendelkezik a törvényben meghatározott munkavédelmi jogosítványokkal.

Munkavédelmi utasítási jog

Ezek közé tartozik a munkavédelemmel kapcsolatos utasítási jog, a munkavédelmi oktatás, kockázatértékelés, a kötelező orvosi vizsgálat elrendelése, a szükséges munkavédelmi eszközök biztosítása vagy a védőeszközök biztosítása. Ha tehát még részben sem rendelkezik ezekkel a jogosítványokkal a munkahelyi vezető, akkor a telephelyen nem kötelező a munkavédelmi képviselő választásának a feltételeit biztosítani.

További kérdés, hogy hány fő munkavédelmi képviselőt kell megválasztani. A törvény ugyanis nem ad sem konkrét számokat, sem támpontokat ennek a kérdésnek az eldöntéséhez. Az Országos Munkavédelmi Bizottság ajánlása szerint a létszám meghatározása során a munkáltató, illetve a telephely tevékenységét, a munkavállalói létszámot, valamint a gazdasági ésszerűség szempontjait kell figyelembe venni.

Ellenőrzés és szankció

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a munkavédelmi hatóság az új szabályok betartását az idei évben fokozottan ellenőrizni fogja, és szankciókat is ígértek a szabályokat be nem tartó munkaadókra. Forrás: A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény.

Megosztás