Egy korábbi cikkünkben már ismertettük a jövő évi áthelyezett munkanapok tervezetét. Azóta azonban a végleges szabályozás is napvilágot látott. A nemzetgazdasági miniszter erre vonatkozó rendelete június 29-én jelent meg. Nézzük tehát, hogy hogyan dolgozunk jövőre.

2016-ban csupán két hosszú hétvégénk lesz az áthelyezések következtében. Az egyik tavasszal lesz, március 15-e keddre esik. Az előtte lévő hétfő pihenőnap, így négy egybefüggő napon tudunk majd kikapcsolódni. A március 14-ét (hétfő) azonban március 5-én szombaton, egy héttel korábban le kell majd dolgoznunk.

A másik hosszú hétvége ezt követően csak ősszel lesz, de akkor is négy pihenőnapot kapunk. November 1-je ugyanis keddre esik, így az október 31-ét tölthetjük pihenéssel. Ezt a napot két héttel korábban, október 15-én fogjuk ledolgozni.

Ezeken kívül lesznek még hosszú hétvégék 2016-ban, ezekhez azonban nem kellett miniszteri rendelet, péntekre vagy hétfőre esik majd néhány ünnepnap. Nézzük most ezeket is:

  • Január 1-je péntek

  • Március 28-a hétfő (Húsvét)

  • Május 16-a hétfő (Pünkösd)

  • December 26-a hétfő

Május 1-je, augusztus 20-a és december 24-e hétvégére esik jövőre, ezek az ünnepek tehát nem fogják gyarapítani pihenőnapjainkat.

Megosztás