2014. előtt, ha az édesanyák dolgoztak a három évesnél fiatalabb gyermek mellett, akkor választaniuk kellett a gyed és a munkajövedelem között. Ha munkát vállaltak, elestek a családtámogatási formáktól, nem kaptak gyedet, illetve gyest.

Gyed és gyed extra

Ezen a helyzeten változtatott a 2014-ben bevezetett gyed extra. Az intézkedés bevezetését nem az indokolta, hogy ösztönözzék az újdonsült szülőket a munka világába való visszatérésre, hanem az, hogy ha ennek a lehetősége, vagy szükségessége fennáll, akkor se vesszen el a családok kasszájából ez az ellátás.

Megmarad a családtámogatás

A január elsejei lényeges változás az, hogy a gyermek hat hónapos kora után a szülő visszatérhet a munkába, de közben nem esik el a családtámogatástól. Erre korábban 1 éves kor után volt lehetősége. Abban az esetben, ha 2016 január 1-je előtt munkavégzés miatt szüneteltették a gyed folyósítását (mert a gyermek még nem volt 1 éves), akkor ha az idei évi feltételeknek megfelel – vagyis a gyermek már elmúlt fél éves – úgy kérhető a gyed továbbfolyósítása. Ez nem jár automatikusan, kérvényezni kell.

E mellett továbbra is létezik a „testvérgyed”, ami azt jelenti, hogy ahány gyermeke van a szülőknek, annyiszor kapja meg a jogosult (igénylő) az ellátást.

Diplomás gyed

Szintén továbbra is elérhető a „diplomás gyed”, amivel a hallgatói jogviszonnyal rendelkezők élhetnek. Ebben az esetben a szülést megelőző két éven belül két félév aktív hallgatói jogviszonnyal kell rendelkezniük a kismamáknak. A diplomás gyed a gyermek egy éves koráig jár. A diploma megszerzése utáni egy éven belüli szülés esetén is jár ez az ellátás, ha az általános szabályok szerint az édesanya nem lenne jogosult a gyedre. A felsőfokú alapképzésben résztvevők esetén a kötelező legkisebb minimálbér 70%-a a gyed összege, míg a mesterképzésben, illetve doktori képzésben résztvevők a garantált bérminimum 70%-át kapják meg.

2016. február 11.

Megosztás