A kormányfő márciusi – a cafeteriával kapcsolatos – emlékezetes bejelentése óta rengeteg hír és álhír terjedt a jövő évi (2017.) cafeteria szabályokat illetően. Mint ismeretes, az Európai Bizottság döntése szerint a jelenleg fennálló rendszert meg kell változtatni, az uniós joggal nem egyeztethető össze a piac korlátozása. Múlt hét kedd óta nem kell tovább latolgatni az egyes cafeteria elemek további esélyeit, az Országgyűlés ugyanis elfogadta az új rendszer szabályait.

Továbbra is megmaradnak az adómentesen adható juttatások: a kulturális belépő, a sportrendezvény belépő, a lakáshitel támogatás. E mellett jó hír, hogy új elem is kerül az adómentesen adható juttatások közé. Ez a munkáltató által valamennyi munkavállaló részére azonos feltételekkel, vagy valamennyi munkavállaló által megismerhető belső szabályzat alapján biztosított, az egészségügyért felelős miniszter által meghatározott egészségügyi ellátás.

A kedvezményesen adható juttatások közül megmarad a SZÉP-kártya alszámláira a törvényben meghatározott kereteken belül utalt támogatások. A szálláshely számlára legfeljebb 225 e ft, a vendéglátás számlára legfeljebb 150 e ft, míg a szabadidő számlára legfeljebb 75 e ft utalható. Ezekre az alszámlákra a kedvezményesen adózó összegek együttesen 450 e ft-ot tehetnek ki, feltéve, hogy a munkavállaló munkaviszonya egész évben fennáll, és munkáltató nem költségvetési szerv. Ha az, akkor ez a kedvezményesen adható összeg 200 e ft lehet.
Ha a munkaviszony nem áll fenn egész évben, akkor az összegeket a jogviszonyban töltött napok számának arányában lehet kifizetni.

A rendszerbe bekerült egy vadonatúj elem is. Mégpedig a pénz. Az új szabályok évi 100 e ft-ot meg nem haladó pénzösszeget engednek kifizetni, mely béren kívüli juttatásnak minősülnek. Ez után az összeg után a magánszemélyt nem terheli sem adó-, sem járulékfizetési kötelezettség. Az összeg 1,19-szerese utáni 15%-os szja és 14%-os eho fizetési kötelezettség a munkáltatót terheli. A törvény szövege pénzösszeget említ, ami készpénzt, illetve banki utalást jelent, utalvány formájában ezt az összeget nem lehet ezekkel az adókulcsokkal a munkavállalónak adni.

Vannak sajnos olyan cafeteria elemek, amelyek igen népszerűek voltak, de jövőre drágulni fognak. Ezek: a munkahelyi étkeztetés, az iskolakezdési támogatás, a helyi utazási bérlet, az önkéntes kölcsönös biztosító pénztár, illetve a képzési költség hozzájárulás. Ezek a juttatások jövőre kikerülnek a kedvezményes körből, a jelenlegi 14%-os eho helyett 27%-ot kell majd fizetnie – az szja-n felül – annak a munkáltatónak, aki mégis ezek közül az elemek közül juttat.

Megosztás